09/16/11 07:21
(http://radiomilena.com/)

Искат оставката на Мария Михалева от „Слънчев бряг“ АД заради конфликта на интереси с работата й в „Алма Тур“

За обществото стана ясно, че туроператорът „Алма тур” е задлъжнял не само към авиопревозвача, но и към хотелски и ресторантьорски комплекси. Какви са общите щети за тях и как това ще се отрази на следващия туристически сезон в България? Политиката в областта на туризма се развива и има национално съгласие за нея, но големият въпрос виси – защо българският туристически бизнес изпитва огромни затруднения от 2 години насам. Това заяви депутатът Пенко Атанасов от ПГ на Коалиция за България, предаде Агенция „Фокус”.
Атанасов попита икономическия министър Трайчо Трайков за наличието на конфликт на интереси в предприятието „Слънчев бряг” АД с назначението на Мария Михалева. „Какво стана с извозването на туристите? 350 туристи отново са заложници на некадърното ви управление и колко още ще има до 23 септември? Не е ли крайно време да освободите българския туризъм от присъствието си?”, зададе още въпроси депутатът от левицата.
„Министерството на икономиката не разполага със законови правомощия, за да следи междуфирмена задлъжнялост”, отговори министър Трайков. По думите му, в министерството няма постъпил нито един сигнал от превозвач, хотелиер или ресторантьор. Трайков заяви, че с 21 % е нараснал броят на руските туристи през 2011 г., в сравнение с 2010 г. „Случилото се ще се отрази на имиджа на страната ни, особено след активните мероприятия от ляво. Самите туристи и представители на руските институции обаче оцениха високо намесата на държавата и на българските хотелиери”, смята министърът. Той посочи, че ще се търси системно решение в полза на потребителя и то ще бъде намерено до един месец, след като бъде готов анализът на МИЕТ.
„Поисках оставката на Мария Михалева, защото в случая това създава конфликт на интереси в бранша. Тя ще може да продължи работата си в „Алма тур”, въпреки че работеше добре в държавното предприятие „Слънчев бряг” АД”, каза още Трайчо Трайков.
Депутатът от левицата Румен Петков го репликира с думите, че с 2 години закъснение Трайков е констатирал конфликт на интереси, но като се има предвид бързината на мисловния процес при него, това е нормален период.
„БСП не е виждала по-ярко некадърие, по-тежка некомпетентност от действията на министерството”, заяви още депутатът.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване