09/16/11 18:56
(http://www.klassa.bg/)

Общински съветници от ГЕРБ обвиниха Георги Кадиев в лъжа

Лъжите на Георги Кадиев достигнаха своя апогей, когато вчера в парламента си позволи да обяви нашите имена като хора, оказвали през 2007 г. натиск върху Росен Плевнелиев. Това заяви пред журналисти в Столична община Орлин Иванов, общински съветник от ГЕРБ. Вчера преди обяд кандидатът на БСП за кмет на столицата Георги Кадиев каза, че е разбрал, че общинските съветници от ГЕРБ Орлин Иванов, Данаил Кирилов (настоящ областен управител на София-град) и Радослав Тошев са хората, поискали подкуп на Плевнелиев. За тази драма разказа на 9 септември Цветан Цветанов, който обяви, че през 2007 г. е искан подкуп на сегашния кандидат-президент на ГЕРБ, който тогава е бил управител на „Линднер“, за изграждането на бизнес парк, който той обаче отказал да даде. Самият Плевнелиев отрече на 14 септември да му е искан подкуп. Вестниците припомниха негово интервю във в. „Банкеръ“ от 2007 г., в което той говори за намеците за корупция.
„Събрали сме се, за да ви посочим цялата фактология и хронология, за да покажем каква е истината през всички години. Това е нагла лъжа и предизборен компромат, който кандидат-кметът на БСП изнесе”, заяви Иванов. Той обясни, че първият доклад по темата е внесен от Атанас Тасев и Иван Нейков през 2007 г. Следват дебати и при него двама колеги от „Демократи за София” и „Гергьовден” се обявяват против него – за приключването на 7-годишната сага с Бизнес парк–София. При гласуването на доклада тогава Орлин Иванов заяви, че е гласувал „за”. Данаил Кирилов също е гласувал „за”. Иванов обясни, че след като той е приет, следващите действия за приключването на сагата, за която Плевнелиев обяснява пред „Банкеръ”, е трябвало фирма „Софийски имоти” да извади съответния имот, за да може кметът да финализира сделката. „Нищо такова не се случва. „Софийски имоти“ отказва волята на принципала и в продължение на месеци СО и кметът не могат да приключат сделката”, поясни Орлин Иванов.
Вторият доклад, който се внася на 26 февруари 2008 г. от Данаил Кирилов, Орлин Иванов, Радослав Тошев, е за изваждането на процесния имот от фирма „Софийски имоти”. „Ние сме хората, внесли доклад за приключване на цялата процедура”, подчерта общинският съветник.
„Сега това е най-голямата наглост – ние тримата, които внесохме доклада, сега нас ни обявяват, че сме искали нещо от Росен Плевнелиев”, коментира той. При гласуването на доклада от СДС, от ГЕРБ и от „Атака” са го подкрепили напълно. „Георги Кадиев – БСП – „против”. Разбирате ли за какво става въпрос? Крадецът вика: „Дръжте крадеца.” Ето кой е бил против приключването на сагата”, заяви Орлин Иванов. Той добави, че при третия доклад целият СОС е гласувал „за”, само петима съветници от БСП са „против” него.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване