09/18/11 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Нелбо: 4500 абонати на пловдивското парно ще подменят топломерите си

4500 абонати на топлинният счетоводител „Нелбо“ в Пловдив най-вероятно ще подменят своите топломери до края на 2012 г. Това е броят абонати в града, чиито уреди ще достигнат 10-тата година от своя живот, съобщиха от дружеството. Предстоящата подмяна е условна, тъй като 10-годишния живот на уредите може да е и по-дълъг с до 2 г.
В Пловдив топлофицираните абонати имат възможност да избират дали да плащат годишна такса за 1 изравнителна сметка или да имат ежемесечен отчет през отоплителния сезон. Таксата за месечен отчет се плаща директно към „ЕВН Топлофикация Пловдив“. За един топломер таксата на „Нелбо“ е 8 лв. на година. Така, средната сума, която заплаща клиент на топлинният счетоводител за засичане на топломерите всеки месец на двустаен апартамент с 3 уреда и 1 водомер излиза 38,40 лв за година.
Засичането всеки месец на парното е най-желаната услуга и от абонатите на „Топлофикация София“ при евентуална смяна на топлинния счетоводител, показаха данни от проведено непредставително проучване в столицата, заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на „Нелбо“ при откриването на Мобилен информационен център в Пловдив.
В града под тепетата от топлинният счетоводител предоставиха и двуметрови нелбосфери, за забавление на децата. Кълбата обаче бяха откраднати от фонтаните на входа на градския парк в събота през нощта. Двете огромни топки трябваше да се разхождат цяла седмица по Стъргалото като част от инициативата „Мобилен информационен център“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване