09/18/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Отчетът на здравната каса приет без резерви

Отчетът на НЗОК за 2010 година е приет без резерви от Сметната палата, съобщи вчера пресцентърът на касата.
Приходите и трансферите, отчетени по бюджета, били извършени в съответствие с действащото законодателство и са реализирани при здравноосигурителна вноска 8 на сто, а постъпилите суми вярно и точно отразени по източници на финансиране и параграфите на единната бюджетна класификация. Разходите за здравноосигурителни плащания също отговаряли на нормативните изисквания, както и изплатените суми са за отчетени дейности за 13 месеца, обхващащи периода от ноември 2009 г. до ноември 2010 година.
Сметната палата констатирала, че законосъобразно са направени още административните разходи, формираният резерв по бюджета на касата е изразходван в рамките на правилата и коректно са отчетени вноските по централния бюджет за текущата година, включващи формирания излишък. Според извършения одит решенията на органите на управление на НЗОК съответстват на правомощията, дадени им от Закона за здравното осигуряване. Здравната каса осигурила необходимите условия за плащане на основния пакет здравни дейности и лекарства за домашно лечение, предоставени на здравно осигурените лица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване