09/18/11 17:09
(http://www.klassa.bg/)

Рангел Вълчанов получи Специалната награда на Столична община

Големият български творец Рангел Вълчанов - „Кинорежисьорът №1 за XX век“, получи Специалната награда на кметството на столицата на тазгодишната церемония, която се проведе в Народния театър „Иван Вазов“, на която бяха връчени призовете за постижения в областта на културата.
Столична община отличи още творци. Наградата в област "Литература" получи преводачката от испански език Анна Златкова за превода на книгата "Безгръбначна Испания" от Хосе Ортега-и-Гасет. Отличието ѝ връчи миналогодишният носител на наградата Иглика Василева.
Директорът на Малък градски театър зад канала Бина Харалампиева получи наградата в област "Театър" за постиженията ѝ през миналия сезон в областта на театралния мениджмънт и за режисурата на спектакъла "Канкун" от Жорди Галсеран. Наградата връчи директорът на театър "София" Ириней Константинов, чийто екип миналата година беше носител на отличието.
Софийската филхармония получи наградата в област "Музика" за успешния ѝ сезон 2010/11. Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов връчи отличието на директора на филхармонията Явор Димитров.
Проф. Пламен Вълчев беше награден в категория "Изобразителни изкуства" за проекта на блок с марка и първодневен печат, посветени на тържественото отбелязване на 1700 години от провъзгласяването на Сердикийския едикт на император Галерий, валидирани на 30.04.2011 г.
За филма си "Тилт" в област "Кино" беше награден режисьорът Виктор Чучков. Той получи отличието от носителите на миналогодишната награда Адела Пеева и Антоний Дончев. Националният съвет за кино към Националния филмов център взе решение лентата да се състезава за 84-тите награди „Оскар“ в категория „чуждоезичен филм“.
За проекта на Езиково училище "Дорис Тенеди" в област "Архитектура" беше награден арх. Борислав Богданов. Отличието беше връчено от арх. Явор Дичев - носител на миналогодишната награда.
Тази година награда в област "Журналистика" не бе присъдена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване