09/19/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

БФС няма да продължи договора на Лотар Матеус

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви официално, че договорът на легендата Лотар Матеус като селекционер на националния отбор на България няма да бъде продължен. Контрактът на бившия капитан на Бундестима изтича през месец ноември и въпреки че преди седмица се появиха информации, че договорът на Матеус ще бъде удължен до 2013 година, това в крайна сметка няма да стане факт.
„Договорът на Лотар Матеус няма да бъде продължен. Благодарни сме му за всичко, което направи, но е време да се разделим. Причините за отстраняването на Матеус са много, не само слабите резултати в последните мачове. В отбора се насъбра много напрежение и негативизъм, така че промяната беше нужна. Матеус знае за това решение и няма да му бъде плащана неустойка “, категорично заяви Борислав Михайлов.
В отсъствието на Лотар Матеус и до официалното назначаване на нов старши треньор на отбора функциите на наставник на представителния ни тим ще изпълнява Михаил Мадански, който в момента води младежкия национален отбор. Мадански ще бъде начело на „трикольорите“ поне две срещи – контролата с Украйна на 7 октомври и последната европейска квалификация с Уелс на 11 октомври. Преди да започне работа в националните гарнитури, Михаил Мадански е работил в отборите на ЦСКА и „Литекс“. Любопитно е, че новият старши треньор на националите е родом от село Чуреково. Много е вероятно след изиграването на двубоите с Украйна и Уелс Михаил Мадански да продължи да води младежкия тим, а на неговото място да бъде назначен Любослав Пенев, който е сред фаворитите за поста.
Според вицепрезидента на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев, основната причина за раздялата с Лотар Матеус се крие в слабата му психика. „Всички знаем, че Матеус е много добър специалист. Той обаче е много слаб психолог. Направи няколко непростими грешки с различни изказвания по адрес на федерацията и футболистите и това му коства работата. Той трябва да сплотява тима, а не да го обижда и засрамва. Матеус нито веднъж не застана зад играчите си и те закономерно се обърнаха срещу него. В такива случаи единственият правилен вариант е смяната на треньора“, лаконичен беше Фурнаджиев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване