09/19/11 17:17
(http://www.klassa.bg/)

Калфин призова да пазим дипломатическия потенциал

Дипломатическият потенциал у нас трябва да бъде запазен. Ще бъде жалко, ако не го използваме. Това заяви вчера кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин на кръгла маса „България и голямата игра“.
Според Калфин българската дипломация не може да работи със сегашния си бюджет. „Затварят се български дипломатически мисии, които изглеждат безсмислени, но те могат да изиграя важна роля. Сляпото орязване на разходи е влязло във фаза, в която се губи не само количество, но и качество“, коментира той.
България има интерес да привлича голям брой енергийни връзки и канали през своята територия. Преносът на енергийни ресурси има не само икономически, но и геополитически цели, посочи Ивайло Калфин.
Ивайло Калфин акцентира върху факта, че ЕС вече има своя служба за външна политика, която тепърва започва да работи. Идеята е ЕС да има много повече ресурс да влияе на международната политика. Според него много по-активно в България трябва да се работи за назначаването на свои кадри в тази служба.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване