09/19/11 16:13
(http://www.klassa.bg/)

Съперниците на Google се обединяват за продажбата на реклами

За да отслабят нарастващата доминираща позиция на Google в дигиталната реклама, три технологични гиганта - Yahoo, Microsoft и AOL, прибягват до общ план за обединение в продажбата на реклами за други сайтове. Така тримата конкуренти ще търсят възстановяването на дяловете си в онлайн рекламния пазар, като успоредно с това ще увеличат нивата на своите тарифи за показване на реклами, с мотив нарасналия уеб трафик.
Новата стратегия за въвеждане на консолидирана система за рекламно купуване влиза в сила в началото на 2012 година, обявиха трите компании. Въпреки този ход, скептицизмът на маркетинговите отдели все още остава, редом с въпроса дали ще бъде компенсирано потъването на рекламните приходи.
"Има адски много велики идеи, които идват и си отиват в тази индустрия. Резултатността на прилагането им много пъти е по-важно, отколкото действителната идея", заяви Дейвид Мур, главен изпълнителен директор на 24 / 7 Real Media – дъщерната компания на WPP, която предлага дигитални маркетингови решения за рекламодатели и издатели в световен мащаб.
Планът на трите големи - Yahoo, Microsoft и AOL, е сигнал и към регулаторните органи за лоялна конкуренция и неприкосновеността на личните данни, точно в момент, когато контролните органи се фокусират към ревизия на поведението на играчите в оналйн рекламата.
Компаниите излязоха с отделни изявления, които по същество потвърждават общата идея за развиването на партньорство в интернет рекламния пазар, за изграждане на нови решения за рекламодателите и издателите.
По същество ходът за обединение е продължение на идеята отпреди две години за съчетаване на рекламно пространство и създаване на обща рекламна къща, която да противодейства на конкурента Google. За реализацията на новите стъпки Yahoo бе принудена да адаптира своя рекламен бизнес модел към технологиите на Microsoft, като този сложен процес отне доста време.
Крайната цел на триото Yahoo-Microsoft-AOL е в партньорство да увеличи общата сума на рекламни инвестиции, като процесът на купуване на онлайн реклами бъде опростен. Макар всяка една от компаниите да продължи да предлага още известно време на рекламодателите директно купуване, с въвеждането на новата обща система, рекламодателите ще могат да планират обемите и позиционирането на търговските им съобщения в пространствата на сайтовете, които ще осигурят канал до стотици милиони потребители в интернет и ще обхванат почти всички уеб потребители.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване