09/20/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: На кого да се извиня, на трима души?

На кого да се извиня, на двама-трима, които протестират, или на хилядите, които се снимаха с мен в Добрич? Това попита премиерът Бойко Борисов по повод на думите на лидера на левицата Сергей Станишев, че министър-председателят трябва да се извини на хората, които протестираха срещу добива на шистов газ. Преди три дни в Добрич Борисов каза на митингуващите, че може и да подпише договора за добив на синьото гориво „на инат“, ако продължат да го дразнят. Вчера премиерът беше категоричен, че не би направил такава стъпка, ако има опасност от замърсяване на водите в Добруджа.
„Хората, които представляваха протестиращите срещу шистовия газ, преди 4 – 5 дни ги поканих в Министерски съвет, заедно с министър Караджова, министър Трайков, Румяна Бъчварова. Запознаха ме с проблема, сега сме възложили на експерти, включително и външни, да проверят как е в Щатите, във Франция. Дори на Плевнелиев му казах днес, като има срещи с г-жа Меркел, да я попита – в Германия как е. Така че – да съберем пълна информация. Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, каза Борисов.
„Присъствах на заседание на Общинския съвет в Нови пазар за добива на шистов газ и имаше само двама-трима общински съветници от ГЕРБ, които бяха категорично за проучванията. Масово в цяла Добруджа вървят решения срещу шистовия газ. Това не са двама-трима души“, заяви на пресконференция на БСП депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев във връзка с изявлението на премиера Бойко Борисов. Левият депутат заяви, че шистовият газ е технология с продължителност на залежите не повече от 10 – 12 години, за разлика от залежите на природен газ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване