09/24/11 20:03
(http://radiomilena.com/)

Запалиха и разориха четири имота на Цар Киро

 Разбунтували се жители на Катуница и футболни фенове запалиха 4 къщи на рода на Цар Киро в пловдивското с. Катуница.
Запалянковците замерваха със запалителни коктейли и камъни къщите, чупиха прозорци и крещяха „убийци“ и „цигани“. Горяха всички етажи на къщите.  „Протестираме срещу ромите, които отнемат човешки животи. В северна България подобни проблеми са ежедневие“, казаха феновете, като допълниха, че ги подкрепят футболните запалянковци от цялата страна. Всичко това се случи пред строените жандармеристи пред имота на Цар Киров, информира Frognews.bg

Задържан е шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел. Това каза пред Агенция „Фокус“ главен комисар Калин Георгиев, главен секретар на МВР. Мъжът бе обявен за издирване след инцидента снощи, когато бус с роми прегази около 20.00 часа в Катуница 19-годишният младеж. Мъжът е 55-годишен, криминално проявен, с инициали С. Й.
Към момента има задържани 21 хулигани. Започнали са производства за установяване на извършените деяния от тях, каза Калин Георгиев.

Остава засилено полицейското присъствие на входовете и на изходите на село Катуница, предаде Агенция Фокус. Четири полицейски патрула има на изхода на Катуница за Пловдив. Засилено полицейско присъствие има и на входовете и изходите на село Ягодово преди Пловдив. В града е засилено полицейското присъствие около ромския квартал „Столипиново“. Там полиция проверява документите на влизащите и излизащите от квартала.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване