09/25/11 19:14
(http://www.klassa.bg/)

"Лудогорец" не прости и на "Левски" и е лидер в "А" група

Отборът на „Лудогорец“ победи с 2:1 „Левски“ пред повече от 6000 зрители на новия стадион „Разград Арена“ и стана лидер в "А" група. "Милионерите" са с точка пред ЦСКА, но "червените" са с мач по-малко, като утре приемат „Видима“. Новаците доминираха през целия двубой, търсеха повече победата и заслужено си я спечелиха с голове на Мирослав Иванов и Емил Гъргоров. Първото попадение за домакините реализира бившият футболист на „сините“ Мирослав Иванов още в 10-ата минута. Шуменският Деко проби по лявото крило, направи отлично двойно подаване с Емил Гъргоров и технично с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на Пламен Илиев. В 29-ата минута, въпреки по-слабата си игра, „Левски“ успя да изравни след шут от 23 метра на Владимир Гаджев.
В началото на втората част „Лудогорец“ вкара победния си гол. Генчев бе изведен по дясното крило, пусна към Марселиньо, бразилецът прескочи топката за Гъргоров, който стреля по земя, ударът му се отклони в крака на Сержиньо Грийн и влетя в „синята“ врата.
Преди този мача хитът на "А" група за първи път показа суперлуксозния си стадион. В последните приготовления преди откриването се включи дори босът на разградчани Кирил Домусчиев, който взе метлата и измете две стълби, а после предостави останалата работа на своите служители. Броени минути преди началото на мача бе и церемонията по откриването на "Лудогорец Арена". Лентата бе прерязана от министър-председателя на България Бойко Борисов заедно с шефа на БФС Борислав Михайлов и Домусчиев.
В друга среща от кръга „Литекс“ победи новака "Ботев" (Враца) с 3:1. Точни за „оранжевите“ са двете резерви Христо Янев и Светослав Тодоров в последните 15 минути на мача.
Врачани откриха резултата още в 9-ата минута, когато Бранимир Костадинов с глава от няколко метра изпрати топката във вратата на домакините. Радостта им не продължи дълго. В 14-ата минута Том проби по дясното крило и центрира към Тиаго Мирасема, който с точен удар в долния ляв ъгъл възстанови равенството – 1:1. След попадението последва тотален щурм на "Литекс", но футболистите на "Ботев" се защитаваха добре до последните минути на втората част. Старши треньорът на "Литекс" Любослав Пенев не остана особено доволен от представянето на своите футболисти. "Изиграхме едно много слабо първо полувреме и едно малко по-добро второ. Това не бе игра на отбор-шампион, който иска да защитава титлата си", заяви бившият наставник.
Борещите се за челните места "Локомотив" (София) и "Черно море" не успяха да се победят и завършиха при нулево равенство. Най-интересното и спорно положение дойде в продължението на двубоя, игран на Националния стадион "Васил Левски". Тогава "железничарите" имаха претенции за дузпа на Ивелин Янев срещу Стефан Велев, но главният съдия Стефан Спасов не ги уважи. След края на срещата реферът дори показа червен картон на Росен Колев от "Черно море", след като двамата си размениха реплики.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване