09/27/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

"Анонимните" извадиха на показ данни за 25 000 австрийски полицаи

Австрийският клон на хакерската група „Анонимните” пусна в интернет имената, датите на раждане и адресите на 25 000 полицейски служители, предаде АФП. Сред засегнатите има и висши началници. Оповестени са включително данните на главния комисар на полицията във Виена и на ръководителя на националната агенция за борба с тероризма.
Разследва се откъде хакерите са се сдобили с информацията. От австрийското министерство на вътрешните работи предполагат, че данните са предоставени от близка на полицията организация или от вътрешен човек в системата.
Изложените на показ полицаи могат да станат обект на отмъщение от престъпници, алармира представител на професионалния синдикат в страната.
AnonAustria обясни, че е публикувала данните в интернет в знак на протест срещу новия закон за съхранение на личните данни, който предстои да влезе в сила догодина.
Пиратите атакуваха през последните месеци сайтовете на крайнодясната Австрийска партия на свободата, на Австрийската социалдемократическа партия и на държавния орган, събиращ таксите за общественото радио и телевизия.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване