09/27/11 07:27
(http://radiomilena.com/)

ГЕРБ-Бургас с грамота от хората със зрителни увреждания

 Първият национален събор на хора със зрителни проблеми се проведе в Бургас. Събитието се организира по повод  90-та годишнина от основаването на Съюза на слепите в България и тридесет години от създаването на териториалните му структури.
Повече от 200 души се събраха в манастира Света Богородица близо до бургаския комплекс Меден рудник. Гости на събора бяха Димитър Николов, в качеството си на кандидат-кмет на град Бургас, част от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, заместник-областния управител на област Бургас Златина Дукова.
Председателят на районната съюзна организация на слепите в Бургас Бинка Монева връчи грамота на общинските съветници от ГЕРБ „за заслугите в осъществяването на интеграцията на хората със зрителни увреждания и принос в усъвършенстването на политиката за хората в неравностойно социално положение.”
„През изминалите 4 години ние бяхме съпричастни с проблемите на своите съграждани в неравностойно положение и го показахме с работата си. Няма да спрем да работим в тази посока, затова и разчитам на вашето партньорство, идеи и виждания, които да осъществим в името на това Бургас да бъде не просто „Най-добрия град за живеене”, а град отговарящ на нуждите на всички свои граждани ”- каза в обръщението си към присъстващите Магдалена Манолова, която е водач на листата за общински съветници в Бургас на ГЕРБ.
Манолова припомни направеното до момента в посока подобряване мобилността и начина на живот на незрящите бургазлии, а именно монтирани звукови сигнализатори при светофарите на 25 възлови кръстовища и 52 важни сгради, оборудван нов компютърен кабинет със специализиран софтуер, предоставяне на 60 устройства, които ориентират незрящите хора при движението им из града. Бургас е първият град в страната с най-много квадратни метри поставени адаптивни плочи, улесняващи придвижването на хора със зрителни проблеми.
Празникът в местността Аязмото продължи с молебен за здраве, а веднага след него се проведоха различни игри и състезания.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване