09/27/11 07:19
(http://radiomilena.com/)

Двама с бързи производства заради протестите в Бургас

 Образувани са бързи производства срещу двама младежи заради снощните протести в Бургас. Задържаните са 19 годишния Мирослав Димитров от Айтос и 28 годишния Георги Димитров от Бургас.  Младежите са арестувани заради антиромски лозунги.  До този момент няма подадени оплаквания в полицията за нападения над роми, съобщи Gramofona.com. Обстановката в Бургас е спокойна, но в кв. Комлука има засилено полицейско присъствие, за да се гарантира сигурността на хората, съобщи говорителят на ОДП- Бургас Цветелина Рандева.
Тя допълни, че снощи е имало напрежение в ромската махала на града, но според нея по- скоро става въпрос за недоразумение, а не за умишлено провокиран скандал. „Просто хората са гледали по телевизията за случващото се в другите градове от страната и  са излезли по улиците, за да се защитят. След пристигането на полицейските екипи, обаче всички се прибраха по домовете си”, съобщи още Цветелина Рандева.
Около 1000 бургазлии се събраха на организирания в социалните мрежи протест. Те се събраха на площад „Тройката“, където с едноминутно мълчание почетоха жертвите на отмъщението в пловдивското село Катуница. Пеейки химна на България и крещейки „Циганите на сапун“, множеството тръгна по ул. „Александровска“ към пристанището.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване