09/28/11 17:40
(http://radiomilena.com/)

Грандиозен скандал в гимнастиката. Момичетата унижавани в мизерни условия!

Грандиозен скандал се разигра в художествената гимнастика след дните на триумф от световната титла.
„Целият ни екип е страхотен. Всички са герои. Минахме през един ад, за който никога не съм говорила. Преди Световното първенство имахме тренировъчен лагер във Франция при най-абсурдните условия, които може да си представите“, разкри главният треньор на националния отбор на България по художествена гимнастика Илиана Раева.
Условията били ужасни. Раева добави пред погледа на президента на федерацията Мария Гигова, че смята тези действия на ръководното тяло на българската гимнастика за саботаж спрямо нея.
„Пристигнахме там и трябваше да бъдем настанени в общежитие за бедни, където дори нямаше телефони. Естествено, аз наредих на момичетата да не си пипат багажа и помолих французите да ни потърсят друг хотел. Групата ни бе от 18 човека, така че в Монпелие нямаше нито един хотел, в който да се преместим. Цената в това общежитие бе 50 евро на вечер, в която трябваше да спят по 3-4 момичетата, имаше настанени семейства от по 8 човека в нещо като апартамент“, сподели треньорската на ансамбъла.
Раева продължи разказа с описание тоалетните, които миришели на мухъл. Три часа пък момичетата трябвало да чакат на тревата.
„Намерихме само един крайпътен хотел, състезателките трябваше да ядат от заведения за бързо хранене, някои спряха да се хранят. Три дни след това напуснахме този мотел, отидохме в друг, после и него сменихме. На 40 минути бяхме от залата, в която тренирахме, д-р Сиракова и Мариела Пашалиева пък трябваше да карат бусчетата, с които се возихме. Никъде не казах нищо, защото чаках да свърши световното, допълни Раева.
Тя сподели, че е сериозно огорчена от действията на българската федерация.
„Унижението, на което бяхме поставени нямаше граници. Отвратена съм от Българската федерация по художествена гимнастика, от цялата си душа и сърце, заради условията, в които бяхме поставени. Не е вярно, че са виновни французите. Седем оферти са изпратени, всяка е отказвана и се е търсело по-евтиното, докато се намери това общежитие за бедни, в което дори имаше проститутки. Явно се е разчитало, че да си изпусна нервите и да се провали подготовката“, завърши Раева.
В същото време за четвърти път в историята националният ни ансамбъл по художествена гимнастика спечели наградата за отбор на месеца. Българските гимнастички получиха наградата, заради успеха си на Световната купа в София, а Илианa Раева бе избрана за треньор на месеца.
Българският ансамбъл в състав – Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова, спечели бронз в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие.
Те, освен това спечелиха олимпийска квота за Игрите в Лондон, злато на финала на три ленти и два обръча, както и бронз на финала на пет топки, така че почти 100% ще бъдат наградени и за отбор на месец септември в следващата анкета. Момичетата обаче получиха днес наградата, заради отличното си представяне на Световната купа, която се проведе в София в края на месец август. Илиана Раева пък взе наградата за треньор на месеца за втори път. Тя получи 18 от гласовете на спортните редакции, информира actualno.com.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване