09/29/11 18:59
(http://www.klassa.bg/)

"Атака" поиска да управлява МВР

„Атака“ поиска да управлява МВР. Това стана ясно вчера от позицията на лидера на партията Волен Сидеров пред БТА.
„Имаме много подготвени хора, мисля, че даже ни го дължат - за две години безкористна подкрепа в крайна сметка могат да ни дадат едно министерство“, заяви той. Според него „Атака“ се е доказала като последователна в борбата срещу престъпността и корупцията. „Знаем как да накараме МВР и полицията да работят за сигурността на гражданите, а не за сигурността на Кирил Рашков“, допълва Сидеров.
Досега „Атака“ беше хвалена от премиера, че са единствената формация, която нищо не е искала в замяна на това, че помага на управляващите да прокарва решенията си през пленарната зала, припомниха политици.
В началото на мандата кабинетът на Бойко Борисов, който не разполагаше с пълно мнозинство в парламента, а има 118 от общо 240 депутати, беше подкрепян както от „Атака“, така и от Синята коалиция и РЗС. Впоследствие десните и хората на Яне Янев се отдръпнаха от правителството и единствено групата на националистите продължи да гласува с представителите на управляващите. ГЕРБ обаче не е изцяло зависима от „Атака“, тъй като десетина от независимите народни представители, напуснали групите си в последните две години, заявиха, че ще подкрепят управляващите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване