09/29/11 11:15
(http://radiomilena.com/)

Съдебната медицина у нас била в услуга на престъпниците

Ниското ниво на съдебната медицина в България е в услуга на престъпниците. Това каза пред журналисти д-р Иван Стоянов, съдебен медик от Русе.
Заради неточни, с ниско качество и противоречащи си експертизи се объркват и бавят дела като „Белнейски“, „Чората“ и други, каза Вилям Доков, съдебен медик от Варна.
Съдебните медици от Варна, Русе, Плевен и София твърдят, че ако се напише медицински стандарт по специалността, каквито има по останалите медицински специалности, почти всички съдебно-медицински структури ще бъдат закрити, тъй като няма да отговарят на изискванията. Една аутопсия струва около 1200 лева на болницата, а се предвижда лечебното заведение да получава 120 лева, информира actualno.com
Припомняме, че на 19 септември тази година Доков обяви, че искат специален Закон за съдебната медицина, който да регулира цялата дейност в областта и приеме прости, ясни и недвусмислени правила за работата на съдебните лекари и експертите. На 30 септември съдебни лекари и експерти ще се съберат в Плевен, за да обсъдят създалата се ситуация и да решат какво ще правят в бъдеще, защото им е омръзнало да ги лъжат.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване