10/02/11 09:19
(http://radiomilena.com/)

Мъж е задържан за купуване на гласове в с. Страцин

На 30.09.т.г. във връзка с получен сигнал за купуване на гласове в с. Страцин, общ. Поморие, служители от Районно управление «Полиция» – Поморие са извършили претърсване и изземване в дома на 50 годишния С.С., разположен на ул. «Стара планина» в с. Страцин, както и в ползвания от лицето лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация. В автомобила е открит и иззет бележник, съдържащ ръкописно написани в списъчен вид имена на близо 30 лица, по-голяма част от които съселяни на 50 годишния С.С. От дома на страцинеца са намерени и иззети :
- пистолет «Voltran – Major», модел 88, калибър 9 мм., заедно с пълнител в разглобено състояние;
- пистолет «Adler», кал. 9 мм., заедно с пълнител със седем патрони
- самоделно изработена част от стрелящо устройство, представляваща ръкохватка с ударников и спусков механизъм;
- две самоделно изработени цеви с дължина 20 см. и 29,5 см.;
- 169 спортни патрони кал. 5.6 мм. и
- металотърсач.
С.С. е задържан за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» – Поморие, като с постановление на Поморийската районна прокуратура срока на задържането е увеличен на 72 часа. С.С. е задържан в бургаския следствен арест, като е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 167 ал. 3 от НК / «който организира предаването или даването на другиму на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.»/ и чл. 339 ал. 1 от НК / «който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години»/.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване