10/04/11 10:28
(http://radiomilena.com/)

Атанас Терзиев с проект за нов облик на центъра на Несебър до 2013 г.

 Мащабен проект за изграждане на централна градска част в Несебър и облагородяване на Северната алея бе представен на срещата на кандидата на ГЕРБ за кмет на община Несебър Атанас Терзиев с жителите на града. Тя се проведе на 3 октомври от 19 ч. в конферентната зала на х-л „Биляна Бийч”, като на нея присъстваха част от кандидатите за общински съветници. Идейният проект, включващ цялостна идейна разработка на територията от началото на провлака до водната пързалка и плажа в Новия град, бе бурно аплодиран от присъстващите.
„Изготвили сме една цялостна концепция, която представяме за първи път пред вас, жителите на Новата част на града. В този проект има смели решения, но те са реално изпълними в рамките на мандата. Той е изготвен от специалисти и ще промени изцяло облика на нашия град. Това е скъп проект, но на нас Несебър също ни е скъп. Крайно време е да започне да се прави нещо за града ни. Преди неговата реализация, ще предложим проекта на обществено обсъждане, за да чуем мнението и на гражданите”, заяви Терзиев.
Идейният проект предвижда обособяването на 4 функционални зони – административна, спортна, детска и плажна. Административната част включва сграда на общината и културен център, площад с паркова зона и подземен паркинг на две нива на  мястото на паркинга до пощата в Новия град. На нивото на площада са предвидени две алеи с рампи и панорамни асансьори, с които ще се слиза до нивото на брега. Заложено е изграждането на детски увеселителен парк и спортна зона с игрища, както и амфитеатър. Проектът включва и изкуствена плажна ивица на метални конструкци.
Несебър ще има колеж по туризъм. Това заяви по време на срещата един от най-младите кандитати на ГЕРБ от листата за общински съветници Аристид Каравидов.
„Г-н Терзиев е провел конкретни разговори с ректора на Международия колеж по туризъм в Добрич Тодор Радев. Висшето учебно заведение е едно от най-престижните в областта на туризма и има сериозни намерения да изгради собствена база, така че още през 2012 г. в Несебър може да има студенти. Това ще съживи града ни през зимните месеци, ще помогне за развитието на местния бизнес и привличането на инвестиции”, сподели той.
Построяването на многофункционална зала за спортни и културни мероприятия, както и ветроходна база, бе сред ангажиментите на ПП ГЕРБ –Несебър, за да се развива спортът и спортният туризъм морската община.
Сред акцентите от управленската програма са газифициране на Несебър и Слънчев бряг, довършване и подмяна на ВиК мрежа в новата част на града и Стария Несебър, изграждането на пътна инфраструктура и улично осветление в квартал „Черно море”, както и рибарско пристанище с рибна борса по европейски стандарти.
„Да премахнем бариерите на входа на община Несебър, но и тези в отношенията между администрацията и жителите на общината. Програмата ни е амбициозна, но ако положим усилия и дадем всичко от себе си, тя може да бъде изпълнена”, заяви в края на срещата Атанас Терзиев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване