10/04/11 18:00
(http://www.klassa.bg/)

Еврото получи подкрепа и се отлепи от дъното

Еврото получи подкрепа и успя да се отлепи от осеммесечното си дъно спрямо долара, съобщи „Блумбърг“. В Ню Йорк единната валута на 17-те страни от еврозоната се търгуваше на ниво 1,3201 долара. Канадският долар обаче олекна срещу американския си конкурент до най-слабите си стойности за последната година, след като се засилиха опасенията, че глобалната икономика се забавя. Суровият петрол от своя страна се срина под 75 долара за барел. За последните пет дни валутата на Канада отчете спад от 3 на сто срещу долара, като същата бе тенденцията и за други валути от страни износителки на суровини, като Мексико, Бразилия, Ново Зеландия и Австралия.
„В момента основните притеснения са насочени около страховете за нова рецесия. Това съответно натиска цените както на суровините, така и на валутите от държавите износителки“, обясни тренда Том Левинсон от ING Groep NV.
Канадската валута падна с 0,4 на сто до 1,0586 канадски долара за един американски долар в Торонто вчера. Бе докоснато и нивото от 1,0589 канадски долара – най-слабото от септември 2010 г., посочват от „Блумбърг“. Един канадски долар купува 94,46 американски цента. Цената на суровия петрол с доставка през ноември се понижи с 2,16 долара до 75,45 долара за барел на електронната търговия в Ню Йорк. Това е най-слабата стойност от 24 септември 2010 г.
Междувременно председателят на Фед Бен Бернанке посочи, че централната банка е готова да вземе мерки, за да увеличи ръста на щатската икономика. Фед ще продължи да следи отблизо икономическото развитие и е готов за по-нататъшни действия за по-силно възстановяване при стабилни цени, заяви той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване