10/04/11 23:09
(http://e-vestnik.bg/)

Защо толкова агенции крепят ГЕРБ за изборите?

За предстоящите избори ГЕРБ плаща на 36 различни агенции. Това става ясно от отчетите пред Сметната палата, които са длъжни според закона да представят партиите преди изборите. Предизборната кампания на бойкоборисовата партия е рекордна – общо пред Сметната палата са обявени 44 агенции. Излиза, че почти всички рекламни, пиар и социологически агенции работят за ГЕРБ.
Сред обявените от ГЕРБ рекламни агенции са “ТВ Седем” ЕАД и “Ню Медия груп” АД, свързани с Делян Пеевски. Това всъщност не са рекламни агенции, а собственици и издатели на медии (ТВ 7, „Уикенд” и др.). Но по същество по-скоро се занимават с реклама на правителството. Откак ГЕРБ спечели изборите, те бълват черен пиар за враговете на Борисов.

Проблемът е, че и необявените пред Сметната палата издатели на вестници като „Телеграф”, „Шоу”, ”Труд”, „24 часа”, „Всеки ден”, „Торнадо” и др. също работят за ГЕРБ. Без официални договори. Но като им погледнеш само заглавията, става ясно.
Освен това ГЕРБ има договори и с 6 социологически агенции - “Фокус-Нунти”, “ГФК България”, “Маркет Линкс”, МБМД, НЦИОМ, “Сова-5″.
Голям страх трябва да ги тресе с толкова агенции зад гърба си.

От БСП пък въобще не са обявили никакви агенции. Имали си предизборен щаб и той готви материалите. Звучи наистина невероятно на фона на ГЕРБ. Дали нещо не крият – не е ясно. Но то се вижда по билбордовете и по заглавията във вестниците. БСП не присъства особено.
Затова пък неофициалният коалиционен партньор на ГЕРБ Волен Сидеров демонстрира мощно присъствие из цялата страна.
Билбордовете с неговия лик и надпис „ И враговете ми знаят, че съм прав” отприщиха вълна от майтапи в интернет. Коментиращи веднага замениха слогана му с варианти „И враговете ми знаят, че съм луд” и „Всички знаят, че съм луд”.
Кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент пък роди каламбура „Гласуваш за Касабов, получаваш Костов”. Сполучлива пародия на предизборния клип от 2009 г. „Гласуваш за Борисов, получаваш Костов”.
Но личността на Данаилов е такава, че това си остава в рамките на шегата за ролята му в „Стъклен дом”.
Докато Сидеров просто провокира подигравки. Във Фейсбук някой направи и колаж, пародия на неговия билборд - Сидеров гримиран като клоун и надпис „И Бойко знае, че съм луд”.
С колажите из интернет любители майтапчии казват онези истини, които медийният монопол се опитва да скрие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване