10/04/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Кирил Рашков не обжалва задържането си, остава в ареста

Кирил Рашков остава в ареста, стана ясно вчера. Определението на асеновградския съд, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, не е обжалвано и влезе в сила.
Преди три дни ромският бос беше заключен в ареста по обвинение за заплаха за убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова, отправена на 23 септември тази година в с. Катуница. Наложената му от съда мярка подлежеше на обжалване в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив, но арестантът не се възползва от тази възможност.
Провежда се и проверка на имотното състояние и данъците на Рашков, като след съдебно-финансовата експертиза прокуратурата ще реши дали да му повдига обвинения за данъчни престъпления. Вчера стана ясно още, че се проверяват и други лица, които са били свързани с т.нар. Цар Киро.
Внукът на Кирил Рашков - Кирил-младши, е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, съобщи пресцентърът на пловдивската Окръжна прокуратура. Тепърва магистратите ще преценят дали да поискат постоянен арест и за Кирил-младши, след като разгледат наличните доказателства и преценят дали е налице опасност той да се укрие, или извърши друго престъпление.
Рашков-младши се предаде сам в полицията в понеделник.
Според обвинението, той е отправил закана за убийство по адрес на Веселин Христов, който бил в близки отношения с убитото момче. Заплахата била направена минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел от Катуница.
На 2 октомври внукът бе обявен за общодържавно издирване, а ден по-късно се предаде доброволно във Второ районно управление на полицията в Пловдив.


И българите в Чикаго подкрепят хората от Катуница

Тази неделя българите в Чикаго ще организират мирен протест в защита на хората от Катуница, съобщи Дарик радио. Решението е взето спонтанно, след като дни наред сънародниците ни следили активно развоя на събитията след размириците в пловдивското село на 24 септември. Безхаберието и бездействието на отговорните институции в България през последните 20 години били сред основните причини за българите в Чикаго да изразят подкрепата си за катунчани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване