10/05/11 16:03
(http://www.klassa.bg/)

БНР сред финалистите на Гран при

Радиожурналистът Станислава Пирчева от програма „Хоризонт” на БНР е сред десетте финалисти в конкурса за радиопрограми Гран при (Grand Prix), организиран от Международния съюз за радио и телевизия – URTI. В продължение на 3 дни 17-членното международно жури заседава в Неапол, Италия, за да избере най-добрите измежду рекорден брой радиопрограми на тема „Различните лица на бедността”. В 23-тото издание на фестивала се състезаваха 105 предавания на 75 радиоорганизации от 45 страни от цял свят.
В своя репортаж, представен на конкурса, Станислава признава, че сред морето от проблеми, породени от икономическата криза, все по-силно изпъква духовната беднота. „Дошло е времето за преобразуване, за възраждане, чийто носители са младите българи – своеобразен гарант за оцеляването на държавата и обществото“, заяви за „Класа“ Станислава Пирчева. „Тревога в мен буди и незавидната съдба на „новите бедни” в България – образованите хора с голям творчески и интелектуален потенциал, които работят за нищожни заплати. Вярвам, че младите хора в България са именно моторът, който ще обърне порочната спирала. Спасението е в духовността и приемствеността. Пътят до тях понякога изглежда труден или невидим, но е факт, че съществува и е възможно да бъде преминат. И това е в основата на надеждата ми“.
Станислава Пирчева е репортер в програма „Хоризонт” на БНР от 1996 г., като нейни ресори са образованието, науката, културата, медиите и вероизповеданията. Водещ е на културно-информационни предавания – „Нощен Хоризонт”, „12 плюс 3”.Трейнер за България е по проект „Мултикултурна Европа в медиите”, с водеща организация холандският център „Мира медия” и Центърът за развитие на медиите.
Победителите в конкурса за радиопрограми Гран при ще бъдат обявени на официална церемония в Париж в края на месец октомври.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване