10/05/11 09:31
(http://radiomilena.com/)

Европейски ден за борба с трафика на хора е 18 октомври

През 2007 г. по инициатива на г-н Франко Фратини, 18 октомври бе обявен за Европейски ден за борба с трафика на хора. По този повод, в продължение на 5 години, Националната комисия за борба с трафика на хора организира национална информационна кампания. Тазгодишната кампания е организирана в партньорство с Местните комисии за борба с трафика на хора, Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, Британско посолство, Държавна агенция за закрила на детето, Национална Мрежа за Децата, UNICEF, Международна организация за миграция, Български червен кръст, EAVES, Comic Relief, Фондация „Център Надя”, Фонадация „Каратас”.
В рамките на кампанията тази година, Националната комисия поставя акцент върху потенциала на визуалните изкуства и все по-широкото им използване при комуникирането на проблемите, свързани с трафика на хора. За информационните цели на кампанията са изработени кратък аудио и видео клип, различни печатни материали, интерактивна мултимедия, статични и външни рекламни съоръжения. Всички продукти са създадени въз основа на анимационния филм „Две малки момичета” (Two Little Girls, 2010), на британската режисьорка Рут Бени. Те ще бъдат разпространявани чрез различни комуникационни канали на Националната комисия за борба с трафика на хора, местните комисии и партньорските организации.
Г-жа Рут Бени основава продуцентската компания Animage Films през 1992 г. в Лондон. От тогава насам, тя създава редица късометражни филми и сериали със  социална насоченост. Филмите „Ева отива в чужбина” (Eva Goes to Foreign, 2006) и „Две малки момичета” (Two Little Girls, 2010) печелят световни признания, а „Ева отива в чужбина” донася на авторката и Награда за благотворителност на Великобритания. Филмът „Две малки момичета”, който третира темата за трафика на жени с цел сексуална експлоатация е част от мащабна информационна кампания, която се осъществява с подкрепата на Comic Relief – една от най-големите британски благотворителни организации. Кампанията обхваща 12 европейски страни, сред които е и България

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване