10/05/11 10:12
(http://radiomilena.com/)

Жителите на Твърдица искат повече автобуси в почивните дни

 Жителите на село Твърдица настояват в почивните дни да бъдат пуснати допълнителни автобуси по направлението Твърдица – Бургас и обратно. Те се събраха в сградата на читалището в Твърдица, за да зададат своите въпроси към кандидата за кмет втори мандат от “Синята коалиция” Сотир Йовчев, водача на синята листа и зам.-кмет по строителството Костадин Марков и кандидата за общински съветник на сините Тошко Иванов.
Липсата на редовен автобусен транспорт през почивните дни и лошото състояние на автобусите бе един от проблемите, които жителите на Твърдица поставиха пред кандидатите за местна власт. “В почивни дни сутрин има два автобуса – в 07:10 часа и в 10:30 часа. Това ни поставя в много затруднено положение, особено в студените месеци, защото ако си на работа от 10:00 часа – или трябва да тръгнеш прекалено рано и да се чудиш какво да правиш докато дойде време за работа, или да хванеш следващия автобус и да закъснееш”, оплакаха се жителите на Твърдица.  Те настояха и за директна линия между Твърдица и “Меден рудник”, тъй като селището е по-близо до комплекса и много от жителите на селото работят или учат там. Сега те са принудени да обикалят целия град или да се прехвърлят на други автобуси, за да стигнат до “Меден рудник”.
По време на срещата бе поставен и наболелият от доста години въпрос за питейната вода на Батака и Твърдица.
“Аз няма да обещавам чудеса, знам какво предстои и какви са възможностите на Община Бургас. Твърдица, Димчево и Маринка ще имат чиста питейна вода, но това може да стане след втората година от мандата. Поемам ангажимент в капиталовата програма на община Бургас да се заделят средства за изпълнение на този проект”, каза водачът на синята листа Костадин Марков.
“Сотир Йовчев има един успешен мандат зад гърба си, но за да се случват нещата, Бургас трябва да има и един добре работещ общински съвет. В нашата листа има кадърни и мотивирани хора, които могат и имат желание да работя”, каза кандидатът за общински съветник на сините Тошко Иванов. Жителите на Твърдица благодариха на сините за инициативата в памет на Никола Станчев. “Знаем, че паметникът на олимпийския шампион тук е изграден изцяло благодарение на вас”, заявиха хората.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване