10/05/11 18:36
(http://www.klassa.bg/)

Купуваме 12 самолета

Българска компания преговаря в момента за закупуването на 12 бразилски самолета. Това заяви премиерът Бойко Борисов след вчерашната си среща с бразилския президент Дилма Русеф в Министерския съвет.
Според него благодарение на сътрудничеството с Бразилия имаме възможност да преодолеем по-бързо финансово-икономическата криза. Той каза също, че се надява много бразилски студенти да дойдат в нашите университети.
Дилма Русеф заяви от своя страна, че Бразилия е готова да установи взаимоотношения с България във всички възможни сфери, като земеделие и селско стопанство, наука, образование, технологии, телекомуникации и всякакъв друг вид технологии, с които имаме възможност да се допълним.
Според президента разговорът с Борисов я е убедил, че България е постигнала стабилно икономическо положение, че има голям ръст на инвестициите в много сфери, в изграждането на пътища, магистрали, метро, а това подсказва, че България е намерила пътя на спокойствие и стабилност. Тя се надява страната ни да запази тенденцията за ръст на икономиката, особено в контекста на кризата в еврозоната.
Русеф обясни големия ръст на Бразилия в последно време с успехите в редица промишлени сфери, като добив на петрол, минни залежи и селско стопанство. Според нея това се дължи на огромното население, което е “много интересен пункт за взаимоотношения между България и Бразилия”, особено като се има предвид желанието за засилване на външнотърговския обмен.
След срещата премиерът Борисов даде официален обяд на бразилския президент. По-късно тя се срещна и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, а президентът Георги Първанов даде официална вечеря на височайшата гостенка.
Днес Първанов придружава Дилма Русеф при визитата й във Велико Търново и Габрово, където тя ще се види със свои роднини.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване