10/05/11 18:11
(http://www.klassa.bg/)

Обучението в Англия - най-предпочитано за българските младежи

Англия е най-предпочитаната страна за обучение от българските младежи. 80 на сто от всички постъпили заявления за следване зад граница са точно за островната държава. Това съобщи вчера Ирина Христова, един от организаторите на изложението „Световно образование“, което ще се проведе на 8 и 9 октомври в хотел „Хилтън“ в София.
Средната такса в английските университети е 7500 британски лири, което се равнява на около 18 000 лева, уточниха организаторите на форума. Те уточниха, че предстоящата учебна година за висшите училища на островната държава е първата с нови, по-високи такси. По думите на Христова таксите във Великобритания скачат само за степен бакалавър. Максималният размер на сумата за обучение е 9000 паунда на година. Въпреки по-скъпото образование обаче тя си остава най-предпочитаната страна за обучение от българските младежи. Увеличава се и броят на българите, които теглят студентски кредити.
Срокът за подаване на документи е до 15 януари. За Англия тази година са подали документи 2400 българи, обясни Ирина Христова.
Рекорден брой университети от девет страни се очаква да се представят на форума през почивните дни. На изложението ще има представители на висши училища от Великобритания, Холандия, Дания, САЩ, Норвегия, Швейцария, Италия, Испания и Гърция. Те ще посетят също Бургас, Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе, за да помогнат на кандидат-студентите и на техните родители да направят своя избор между 2000 и 3000 специалности в различни научни области.
Всяка година изложението "Световно образование" се посещава от над 5000 български кандидати, желаещи да учат висше образование в чужбина, посочват организаторите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване