10/05/11 18:16
(http://www.klassa.bg/)

Отварят нова ин витро лаборатория

Двойките с репродуктивни проблеми вече могат да извършват ин витро процедури в Бургас. В края на седмицата единствената ин витро лаборатория в областта отваря врати в местната болница, съобщиха от общината.
Тя е звено по асистирана репродукция към Родилно отделение и ще бъде официално открита на 7 октомври.
200 хил. лв. от финансирането на изграждането на лабораторията са осигурени от община Бургас. Освен това чрез фонда за финансово подпомагане на лица и семейства с репродуктивни проблеми от 2009 г. насам общината е подпомогнала над 200 жени за ин витро процедури. Общата сума за двете години възлиза на 400 000 лв.
Лабораторията значително ще улесни двойките, на които за ин витро досега се налагаше да пътуват 200 км до Варна, където е най-близката клиника, или още по-далеч - до столицата.
Консултациите и ин витро процедурите ще се извършват от доц. Павлета Табакова от София, д-р Георги Николов и нейния екип.
Лабораторията включва консултативен кабинет, в който се диагностицира причината за безплодието, манипулационна, в която се извършват прегледите, две болнични стаи и ембрионален бокс с най-модерна и съвременна апаратура. Звеното разполага с последно поколение ехографски апарати.
Звеното по асистирана репродукция започна да се изгражда в края на миналата година, като работата по него вече е приключена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване