10/05/11 17:37
(http://www.klassa.bg/)

Отхвърлиха 3 законопроекта за промени в Изборния кодекс

Парламентът отхвърли три законопроекта за промени в Изборния кодекс, внесени от опозицията. Това беше решено на вчерашното заседание на Народното събрание.
От ДПС предлагаха в Изборния кодекс изрично да се запише, че „вот със знак „Х“ е всяко пресичане на две линии в една точка, което изразява по еднозначен начин волята на избирателя“. С изменения от левицата искаха да се осигури повече прозрачност на работата на ЦИК и граждански контрол върху изборите. Коалиция за България предлагаше да се забрани използването на публичен административен ресурс за целите на предизборната агитация.
„ГЕРБ не използва публичен ресурс за изборите - нито един министър не си е позволил да отиде на предизборно мероприятие“, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова.
В изказване след това Мая Манолова от Коалиция за България обвини ГЕРБ, че използва местната администрация за предизборна агитация. Депутатката от левицата даде пример как в Перник от инспектората са раздавали на първокласниците светлоотразители с името на Ирена Соколова. Манолова дори показа раздаваните предмети - червено мече с бял надпис.
Депутатката и кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ заяви, че е раздавала светлоотразителите в паркове и до пешеходни пътеки много преди да започне предизборната кампания. Соколова посочи, че на светлоотразителите е написано името й, защото тя не се срамува от него. „То е емблематично с това, че съм психотерапевт, който се грижи за болни деца“, каза тя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване