10/05/11 17:35
(http://www.klassa.bg/)

СГС не се съгласи Станишев да бъде глобен

С аргумента, че не е мотивирано, Софийският градски съд вчера върна на прокуратурата предложението бившият министър-председател Сергей Станишев да бъде глобен за изгубени секретни документи, съобщи БТА, като се позовава на източници в съда.
Припомняме, че на 17 август прокуратурата завърши разследването срещу Сергей Станишев и внесе в Софийския градски съд предложение той да бъде наказан с глоба.
През юли миналата година бившият премиер Сергей Станишев беше обвинен за загубването на седем секретни доклада. Става въпрос за три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Всички те представляват държавна тайна, установили две експертизи.
Документите са били връчени на Станишев срещу подпис, а според прокуратурата престъплението е извършено в периода от 4 ноември 2005 г. до 10 септември 2009 г.
Тогава Сергей Станишев заяви, че това е политическа поръчка на управляващите, с която се цели да се отвлече вниманието на обществото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване