10/05/11 17:38
(http://www.klassa.bg/)

Таксите няма да са обвързани с минималната заплата

Плащанията като такси и помощи, които досега бяха обвързани с размера на минималната работна заплата, вече няма да зависят от нея. Това реши правителството вчера. Мярката беше съгласувана с Националния съвет за тристранно сътрудничество. Като резултат от това решение ще бъдат променени 16 закона, осем наредби и пет правилника. Предложенията за промени трябва да бъдат направени от ресорните министри до 1 ноември. Занапред размерите на таксите трябва да са в зависимост от разходите по услугата. Така от догодина таксата за преглед при лекар вече ще е фиксирана – 2,70 лева, а не както досега – 1% от минималната работна заплата. Плащания, които имат характер на помощи, също няма да са обвързани с минималната заплата от следващата година. Занапред няма да бъдат обвързани с минималната заплата и награди, премии, отличия, пари за работно облекло. Те ще трябва да бъдат записани в законите като твърда сума.
Заплащането на членове на различни комисии също няма да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. Някои видове възнаграждения на заетите в субсидирана заетост, като например чиракуващите, обаче ще останат обвързани с размера на минималната заплата. Партийните субсидии също вече няма да са 5% от минималната заплата за всеки спечелен глас, а твърда сума.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване