10/06/11 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони няма шанс да победи интернет

Италианският премиер Силвио Берлускони се изправи срещу Уикипедия, вероятно без да си дава сметка каква сила има интернет. В отговор енциклопедията спря страниците си на италиански език.
Изнервен от непрекъснато излизащите в медиите компрометиращи го телефонни разговори, Берлускони реши да прокара поредния обслужващ го закон в парламента. Законопроектът защитава личната неприкосновеност на гражданите, аргументира се Берлускони, чийто доста фриволен личен живот бе изваден на показ от италианските и световните медии. Според милиардера някои му завиждат за „сексуалната мощ на 75 години“, а други го атакуват, за да седнат на премиерския стол. Дори и двете неща да са верни, свободата на словото в една демократична европейска държава не би трябвало да се оковава със закон.
Италия има много сериозни проблеми за решаване сега и е заплашена да стигне до гръцката дългова криза, ако мерките за бюджетни икономии не проработят. Две агенции в рамките на един месец орязаха кредитния рейтинг на страната, а премиерът натиска парламента да се занимава със закона за неприкосновеността. Към социалното напрежение, което се трупа у италианците от това, че ще трябва да плащат за кризата, сега се прибавя и гняв от посегателството върху свободата на словото. Берлускони има мнозинство в парламента благодарение на коалиционните си партньори, но те всеки момент може да поискат предсрочни избори.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване