10/06/11 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Българи станаха четвърти на Световния финал на Mercedes Trophy

С изключителен успех се поздрави българският отбор по голф по време на първото си участие в Световния финал на Mercedes Trophy, който се проведе в Германия. Отборът на България беше съставен от Теодор Тодоров, Владимир Боянов и Сергей Стойков, предвождани от капитана Филип Китов. Резултатът на родните голфъри от трите състезателни дни на игрищата Schloss Solitude и Schloss Nippenburg беше 199 точки – само с две по-малко от отборите на Нова Зеландия и Южна Азия, които си поделиха първото място. Веднага след тях с актив от 200 точки се нареди тимът на Великобритания. Класирането на българите е страхотно постижение, като се има предвид, че в надпреварата участваха 29 отбора от 36 страни.
Още по-престижно беше класирането на Теодор Тодоров, който зае третото място по нетен резултат в най-силната дивизия „А“. Българинът събра 78 нетни точки, а първи в тази дивизия стана британецът Саймън Матън с 80 пункта.
Надпреварата в града на „Мерседес“ - Щутгарт, събра най-добрите аматьори, които се класираха след тежки квалификации, провели се в 60 страни. В пресявките за участие на Mercedes Trophy участваха над 60 000 голфъри.
По време на турнира организаторите представиха новия международен голф-посланик на марката, която има дългогодишни традиции в този спорт и е партньор на три от турнирите от Големия шлем. Това е австралиецът Адам Скот, който в момента заема 9-о място в световната ранглиста и е смятан за един от най-талантливите състезатели в съвременния голф.
Лидер в класацията на планетата продължава да бъде Люк Доналд, следван от Лий Уестууд и Рори Макилрой. Легендата Тайгър Уудс, който е бивш номер едно в света, продължава да затъва в класацията и вече се намира на незавидната 51-ва позиция, изпадайки от Топ 50 за първи път от 15 години насам.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване