10/06/11 19:57
(http://www.klassa.bg/)

Калифорнийският технологичен институт изпревари Харвард

Калифорнийският технологичен институт изпревари университета в Харвард за първи път от осем години насам в престижната класация на най-добрите университети в света на в. “Таймс”, предаде РИА “Новости”. В класацията влизат 200-те най-добри ВУЗ-а в света. Оценяването е по 13 показателя, сред които преподаване, научноизследователска работа, международна дейност и оценяване.
Успехът на Калифорнийския технологичен институт се дължи на стабилните високи показатели по всички критерии, както и на рязкото увеличаване на финансирането на научноизследователската дейност с 16%.
Университетът в Харвард е на второ място, което дели със Станфордския университет, който също е в Калифорния.
Университетите в САЩ продължават да заемат водещите места. В първата десетка влизат седем американски университета, а сред най-добрите 200 техният брой е 75.
На второ място е Великобритания, където са 32 от 200-те най-добри учебни заведения. Следват Холандия, Германия, Канада и Австралия. В списъка попадат още Швеция, Дания, Финландия, Белгия, Ирландия, Израел, Япония, Китай, Тайван, Сингапур, ЮАР и Бразилия. В класацията не фигурира българско ВУЗ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване