10/06/11 11:56
(http://radiomilena.com/)

Кампания за възраждане на българските библиотеки

 НЧ „Светлина – 1939 “ се присъединява към каузата за спасяването на българските библиотеки и тяхното съвременно развитие в полза на обществото.
Асоцицация „Българска книга“, Българската библиотечно-информационна асоциация, Сдружението на българските писатели, Съюзът на българските писатели, Съюзът на преводачите в България, Асоциация на писатели в България, НХА – Факултет по изящни изкуства, организират Национална кампания за възраждане на библиотеките. Към кампанията се присъединиха различни творчески организации и съюзи,срлед които и НЧ”Светлина-1939”.

Основните акценти са свързани с изискване за спазване правата на българските граждани за равен достъп до информация, знание и образование. Позовавайки се на поетия от правителството ангажимент към образованието като главен приоритет, организаторите на кампанията настояват за:
Спешно приемане на Стандарт за библиотечно-информационно обслужване за обществени и училищни библиотеки, съизмерим с международния, и за незабавно подновяване на програмата на Министерство на културата за обновяване на библиотечните фондове.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване