10/06/11 15:52
(http://www.klassa.bg/)

„Лукойл Академик“ влезе в групите на Еврокъп

Шампионът на България по баскетбол – тимът на „Лукой Академик“, си осигури място в груповата фаза на втория по сила турнир в Европа – Еврокъп. Това стана след победата на „студентите“ с 87:77 над отбора на „Простейов“ при гостуването си в Чехия в двубоя-реванш за влизане в групите на надпреварата.
Възпитаниците на Йовица Арсич спечелиха първата част с 19:16, но във втората четвърт допуснаха много грешки в атака и позволиха на домакините да обърнат резултата своя полза – 39:38 на почивката. Третата четвърт премина изцяло под диктовката на „студентите“, които след невероятна серия от 15:4, поведоха с 66:53 след 30 минути игра. До края на двубоя българският шампион стегна играта си в защита и само дочака финалната сирена, която дойде при резултат 87:77 в полза на „Лукойл Академик“. Най-резултатен за българския състав беше Андре Оуенс, който завърши със 17 точки. Ламонт Мак добави още 15 за успеха на „студентите“, а Брендън Хийт се отличи с 13. За чехите Арвидас Ейтитавичус реализира 14 точки, а Бертан Гадри и Матей Венда добавиха по 11.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване