10/06/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Мадански пуска четирима дебютанти срещу Украйна

Четирима абсолютни дебютанти в националния отбор на България по футбол ще получат шанс за изява от новия наставник на тима Михаил Мадански в контролата с Украйна днес. Очаква се в срещата, която ще се играе на стадион „Валерий Лобановски“ в Киев от 20,45 часа, като титуляри да започнат Михаил Александров, Христо Златински, Георги Миланов и Георги Терзиев. Най-вероятно Христо Златински и Георги Миланов ще бъдат двама от тримата вътрешни полузащитници, а Михаил Александров ще бъде изнесен на фланга. Георги Терзиев пък ще действа в отбраната на българския тим.
„Наясно съм с 80% от стартовия състав. Ще дам шанс на няколко момчета от младежкия тим. Знам много добре какви са техните възможности. Сега е отличен момент те да ги покажат. Съставът в никакъв случай няма да бъде експериментален. Много е вероятно Ивелин Попов и Благой Георгиев да получат почивка, за да са напълно готови за двубоя с Уелс. Това отваря път на младите в отбора. Ще ги пусна срещу Украйна, а след това те ще се върнат в младежкия национален отбор за европейската квалификация с Люксембург“, заяви Михаил Мадански.
Селекционерът допълни, че в срещата с Украйна иска да види българския дух, ново настроение във футболистите и удоволствие от играта. „Може да направя промени в схемата на игра, но за мен по-важно е да променя нагласата на футболистите. Всички са с разклатено самочувствие и трябва възможно най-скоро да си го върнат“, допълни още Михаил Мадански.
Вчера националите пристигнаха в Киев, където днес ще изиграят приятелски двубой с тима на Украйна. Българската делегация е водена от президента на БФС Борислав Михайлов, като в нея са още двамата му помощници Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов. Наставникът на отбора Михаил Мадански пък взе всичките 23-ма футболисти в Киев. Снощи в 19:30 часа „трикольорите“ направиха официалната си тренировка на стадион „Валерий Лобановски“, където и ще се изиграе двубоят тази вечер. Главен рефер на мача ще бъде добре познатият чех Павел Карловац, който свири европейската квалификация Швейцария – България преди месец, завършила при резултат 3:1 в полза на домакините. Асистенти ще му бъдат сънародниците Мартин Вилчек и Антонин Кордула, а 4-ти рефер – украинецът Игор Ищенко.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване