10/06/11 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Прогнозират втори тур на кметските избори в София

Регистрираните нагласи на избирателите показват нарастваща вероятност за балотаж в кметския вот в София, показва проучване на агенция „Алфа рисърч“. Трима претенденти имат най-големи шансове да достигнат до него - на ГЕРБ - Йорданка Фандъкова, на Синята коалиция – Прошко Прошков, и на БСП – Георги Кадиев.
Сегашният столичен кмет Йорданка Фандъкова стартира кампанията с най-висока подкрепа – 30,8%, и така запазва водещата си позиция. На второ място е Прошко Прошков, чиято подкрепа бележи ръст през последните месеци и в момента е 12,9% - с 0,5% повече, отколкото за Георги Кадиев.
Потенциалът на всички останали кандидати е значително по-нисък от този на тримата водещи. Намерение да гласуват за кандидата на „Атака“ Николай Пехливанов заявяват 2,3% от избирателите, за Стефан Софиянски – 1,3%, за Ангел Джамбазки от ВМРО – 1%.
Двете основни интриги във вота – дали ще има балотаж и кои ще са участниците в него, зависят от начина, по който тримата лидери в електоралните предпочитания ще се справят с предизвикателствата пред всеки от тях, коментират от „Алфа рисърч“. Според социолозите пред Фандъкова неизвестните са дали ще успее да мотивира доволните от развитието на града столичани да я подкрепят по-масово, за да се опита да спечели на първи тур.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване