10/06/11 17:40
(http://www.klassa.bg/)

САЩ заплашват да спрат парите за ЮНЕСКО

Американският държавен секретар Хилари Клинтън призова ЮНЕСКО да премисли отново плановете си да постави на гласуване членството на Палестинската автономия, като отбеляза, че това ще накара САЩ да спрат финансирането за организацията, съобщи Ройтерс.
От Доминиканската република, където бе на посещение в сряда, Клинтън определи като „необяснимо“ решението на ЮНЕСКО да даде зелена светлина на палестинското членство, докато въпросът все още се обсъжда в Съвета за сигурност на ООН. Изпълнителният борд на ЮНЕСКО реши в сряда да позволи на 193-те страни членки да гласуват допускането на Палестинската автономия в организацията и така да даде рамо на стремежите на палестинците за признаване в ООН, на което се противопоставят САЩ и Израел. 40 от 58-те представители на изпълнителния комитет на ЮНЕСКО подкрепиха поставянето на палестинското членство на гласуване, четири страни – САЩ, Германия, Румъния и Латвия, гласуваха против, а 14 се въздържаха.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване