10/06/11 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Столична община била ощетена от сделката с Бизнес парк-София

Столичната община е ощетена с много пари при сделката за Бизнес парк-София, съобщи вчера в парламента председателят на младежкото обединение на БСП Явор Гечев.
С решение на СОС от 2007 г. се предоставят 20 дка общинска собственост срещу 24 дка на бизнес парка, обясни депутатът Димчо Михалевски. Само 4 месеца по-късно - през март 2009 г., Бизнес парк-София продава близо 18,5 дка от същата тази земя, но вече на стойност 238 евро на кв. м, от което печели 3 млн. евро за сметка на Столичната община. Общината е дала на бизнес парка 15 дка, а е получила 24 дка и 2,5 млн. лв., каза малко по-късно зам.-председателят на СОС от ГЕРБ Орлин Иванов.
Иванов каза още, че е поискано образуването на наказателно дело за клевета срещу Георги Кадиев, който посочи Иванов и други двама съветници от предишния мандат - Радослав Тошев и Данаил Кирилов, като хората, поискали подкуп от Росен Плевнелиев.



Мария Бояджийска стана и.д. кмет


Заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на София - до полагане на клетва от избрания кмет за следващия мандат. Това реши Столичният общински съвет на заседанието си вчера. Бяха избрани общо 35 души, които да изпълняват длъжността кмет и в районните кметства на София



СОС гласува мандат на представителите си в Общинска банка


СОС даде мандат на своите представители на общото събрание на Общинска банка, което ще се състои на 14 октомври. Съветниците трябва да одобрят годишния индивидуален финансов отчет и годишния консолидиран финансов отчет на банката. Освен това трябва да гласуват против освобождаването на отговорност на членовете на НС и УС на банката за дейността им през миналата година. Целта е общината в крайна сметка да си върне контрола над трезора.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване