10/06/11 17:43
(http://www.klassa.bg/)

Франция: НАТО продължава мисията в Либия

Мисията на НАТО в Либия ще продължи, докато силите, верни на Муамар Кадафи, продължават съпротивата и докато временната власт в страната не поиска прекратяването на операцията, каза френският министър на отбраната Жерар Лонге, цитиран от Ройтерс.
По време на срещата на министрите на отбраната от алианса вчера Лонге обясни още, че завземането на контрола над родния град на Кадафи Сирт ще е важно от символична гледна точка, но подчерта, че съпротивата продължава и в Бани Уалид, както и в други части в Южна Либия.
Генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен каза, че прекратяването на започналата през март операция не зависи от залавянето на Кадафи, който продължава да е в неизвестност. НАТО удължи мисията с 90 дни в края на септември, но обяви, че иска тя да бъде прекратена възможно най-скоро, припомня Ройтерс.
Говорител на алианса каза в сряда, че НАТО не е извършвала никакви въздушни удари в Либия от неделя. Представител на НАТО обяви в сряда вечерта, че ударите на самолети на алианса вече са неефективни и носят риск за цивилните, тъй като верните на Кадафи сили се крият сред местното население в Сирт и Бани Уалид.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване