10/09/11 19:28
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева: Рамката на бюджет 2012 ще е готова през октомври

Рамката на проектобюджета за 2012 г. трябва да бъде готова някъде в средата на месец октомври. Това обяви вчера пред БНР председателят на парламента Цецка Цачева. Тя каза, че не само в Министерството на финансите, но и във всички ресорни министерства се работи активно.
„За всяка есенна сесия на Народното събрание Законът за държавния бюджет е основният. Знаете, че заедно с него се правят промени в различни данъчни закони, които дават така наречената финансово-данъчна рамка, за да може да се случи изпълнението на бюджета през следващата календарна година”, поясни Цачева. Тя изрази надежда, че ще има конструктивен дебат по предложенията за бюджета.
Според нея се очаква и тази година да бъдат обсъждани много идеи, различни от това, което ще постъпи официално от правителството.
„Нещата трябва да се дискутират и трябва да знаем, че колкото и да желаем значително повече средства за социални дейности, здравеопазване, образование, наука и култура, ние сме ограничени от това, с което в момента разполага държавата“, подчерта Цачева. Тя заяви, че до края на годината парламентът ще разглежда Закона за публично-частното партньорство, Закона за обществените поръчки, който също е на дневен ред, както и предложения за промени в Наказателния кодекс.
Председателят на парламента коментира и парламентарната ваканция от 12 до 21 октомври. „В тези дни не е невъзможно свикването и на извънредно заседание, ако се наложи. Първото редовно нормално заседание ще се състои на 26 октомври – сряда, с начален час 9“, обясни Цецка Цачева. Изявлението й беше в отговор на идеята на депутати от левицата да свикат извънредно заседание, защото не са съгласни с приетото решение за прекратяване на работата на парламента.
Според нея няма да се наложи да бъдат вземани специални мерки за охрана в зоната около Народното събрание, след като в петък мъж хвърли димки пред парламента. Цачева беше категорична, че случилото се няма да промени и мерките за сигурност на депутатите. Тя благодари на органите на реда, които бързо неутрализираха 35-годишния пиян мъж, запалил две димки пред парадния вход на сградата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване