10/12/11 17:54
(http://www.klassa.bg/)

Отложиха делото срещу Мария Мургина

Софийският апелативен съд отново не даде ход на делото срещу бившия шеф на НАП Мария Мургина вчера, след като се разбра, че здравословното й състояние не позволява тя да се яви в залата. Магистратите назначиха нова експертиза, която да установи може ли бившата данъчна шефка да участва в процеса. При закрити врати те обсъдиха здравословното й състояние и решиха да отложат делото за 2 ноември. Тогава ще бъде представена новата експертиза.
През януари тази година по-долната инстанция - Софийският градски съд, осъди Мургина на 4 години затвор, като я призна за виновна по две от четирите повдигнати й обвинения - за длъжностно престъпление и за това, че е принудила директор на Териториална дирекция на НАП-Силистра да подаде молба за напускане. Присъдата беше отчетена като постижение в борбата срещу корупцията в междинния доклад на ЕК в края на февруари. През юни бившата шефка на данъчните обжалва присъдата пред апелативния съд, но тъй като категорично е заявила, че иска да присъства на всички заседания, делото не може да тръгне без нея.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване