10/12/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Петър Ценков и Младен Вачков ще участват в рали “Мароко”

Единственият българин, стигнал до финала в рали "Дакар" - Петър Ценков, заедно с неговия съотборник в клуб "Рали Рейд.БГ" Младен Вачков ще стартират в рали "Мароко" като заключителна част от подготовката си за предстоящото издание на най-тежкото офроуд състезание в света.
Най-голямото крос-кънтри рали в Африка ще се проведе между 16 и 22 октомври, а на старта ще застанат 170 екипажа. През миналата година Ценков финишира втори при дебюта си в Мароко, където през този сезон трасетата ще следват класическия маршрут на африканския "Дакар". Двамата българи ще стартират в надпреварата само две седмици след победата им в ATV категорията на най-голямото европейско офроуд рали "Бреслау". Екипът за втора поредна година се ползва с подкрепата на държавата в лицето на спортния министър Свилен Нейков и министъра на транспорта Ивайло Московски. Не стана ясно каква е финансовата част от ангажимента на правителството. Както през тази година, така и през следващата пилотите ще заложат на машини Can-Am Renegade. Четириколките разполагат с 800-кубиков двигател, задвижване на четирите колела. Допълнителните подобрения по тях са извършени в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване