10/13/11 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Кадафи обеща $500 хил. за главата на лидера на ПНС

Сваленият либийски лидер Муамар Кадафи обеща награда за залавянето на лидера на Преходния национален съвет, съобщи издаваният в Лондон арабски вестник „Аш шарк ал аусат“. Вероятно става въпрос за председателя на ПНС Мустафа Абдел Джалил, въпреки че името му не е посочено изрично в съобщението, тъй като де факто премиерът на новата либийска власт Махмуд Джибрил е вторият човек в съвета.
Кадафи се обяви и за лидер на бунт срещу новите управници в страната, като обеща „огнена нощ“. Вестникът твърди, че разполага с доказателства, че Полковника е наредил на поддръжниците си да подпалят всички сгради на ПНС.
Докато самият Кадафи продължава да е в неизвестност, вчера се появиха съобщения, че е заловен един от синовете му – Мутасим. Високопоставен военен командир на новата власт в родния град на Полковника Сирт опроверга тази информация, като обяви, че Мутасим Кадафи все още е на свобода, предаде АФП. По думите му обаче някои от заловените в Сирт твърдят, че самият Полковник се намира в града. Градовете Сирт и Бани Уалид все още се контролират от поддръжници на Кадафи.
В същото време новата либийска власт одобри искането за започване на разследване по обвиненията срещу друг от синовете на Кадафи – Саади – за убийство на футболист. Убитият през декември 2005 г. Башир ар Рияни е бил и треньор в отбора, в който е играл и Саади. Друг съотборник на сина на Кадафи обяви, че Рияни е бил в курорт на Саади Кадафи четири дни преди тялото му да бъде върнато в дома на семейството му.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване