10/14/11 00:21
(http://e-vestnik.bg/)

Кой гръмна колата на Сашо Диков и безобидни ли са бомбите?

Гръмнаха пред дома му колата на един от малкото критични към правителството журналисти. Уж за сплашване, уж само за шум. Не е пръв случай. Но не е и шега.

Страна, в която в най-близката история е убит бивш премиер, в която има десетки показни убийства, в която не за пръв път гърмят бомби пред вратата на журналисти (например на репортера Васил Иванов), рано или късно ще има и реални жертви сред тях.

Прибързано ще е да се мисли, че близки до властта хора са решили така да сплашат журналиста. Прибързано е и да се мисли и обратното - че някой (например хора на засегнатия от властта Алексей Петров) е хвърлил тази бомба като провокация, за да вдигне шум преди изборите и да злепостави правителството. Имаше такива подозрения и при взрива пред в. „Галерия”. Лесно е да си помисли човек, че същата ръка е сложила бомбата.

Едва ли близки и далечни хора около Алексей Петров са останали извън вниманието на полицията при сегашното тотално подслушване.
Тук има някой, който демонстративно се подиграва с властта.

Както се изрази бившият премиер Костов при предишните взривове пред партийни клубове - мутрите влязоха във властта и започнаха да гърмят бомби. Много точно заключение. Няма значение кой е добрият, кой е лошият. Когато във властта има такива хора, това провокира действия с техните методи.

Цветелина Бориславова, с която живееше сегашният премиер, е ставала жертва на бомбен атентат през 1998 г. За късмет само е ранена. Тогава той не е премиер, а тя още не е банкерка. Не може да се подозират мотиви като сегашните. Но методите са същите. Просто гърмят бомби.

Полицията и МВР показаха, че са безпомощни, при всичките им претенции за твърда ръка срещу престъпността. Очевидно и нарочените за предишните взривове хора от агитката на „Левски” май са само нарочени.

Бомбите не са безобидни, а се оказва, че МВР е неспособно да противодейства. Или може би съзнателно не се старае? Дали е така или не, но това не може да продължава. Топката е във властта. Няма как гражданското общество, неправителствени организации да влязат в ролята на полицията и да издирват бомбаджии.

МВР трябва да оправдае огромния си бюджет и щат от 60 000 души.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване