10/14/11 16:45
(http://www.cross-bg.net/)

Последните думи на пилотите на самолета на "Air France" по линията Рио де Жанейро-Париж: "Ще паднем! Не, това не може да е истина!"

Париж, Франция /КРОСС/ За първи път бяха публикувани последните думи на тримата изплашени пилоти, които управлявали самолета на Air France, който се разбил във водите на Атлантическия океан, предаде "Точка". Публикуването на последните им думи най-добре описва паниката в пилотската кабина. Последните изрази, които записала "черната кутия" при падането на самолета, пътуващ по линията Рио де Жанейро - Париж през 2009 г. били "По дяволите, ще се разруши! Това не може да бъде истина". Бившият френски инструктор по летене, Джин-Пиер Отело в своя книга описва подробно как пилотите направили няколко решаващи грешки, когато самолета започнал да губи височина. Първата от тях е че, вместо да свалят самолета, те го издигнали. Той напомня, че по същото време е бушувала жестока ураганна буря. Отело споменава и някои малко познати моменти от катастрофата. Според него, по време на издигането на машината главният пилот Марк Дубоис е бил на рутинна пауза.  Копилотът Дейвид Робърт и неговия колега, който се намирал по това време в кабината започнали да обсъждат главния пилот.  "И идва ли той?", пита Робърт.  Малко след това, в пилотската кабина влиза Дубоис, който пита колегите си "Ей, какво правите...". Робърт му отговаря, че не знае какво се случва. Вместо да свалят предната част на самолета, както трябва да стане според правилата, когато един самолет започва да губи скорост, те издигнали машината
Публикувана на 10/14/11 16:45 http://www.cross.bg/index/article/articleid/1254521
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване