10/16/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

Люк Доналд се бори за историческа победа

Най-добрият състезател по голф в момента – Люк Доналд, ще играе на последния за сезона турнир от US PGA Tour – Disney Classic през тази седмица. Англичанинът, който потвърди присъствието си в надпреварата между 20 и 23 октомври във Флорида, може да стане първият играч в историята, който печели престижната титла по приходи от двете страни на Атлантическия океан. "Не взех кой знае какво решение. Не обмислях много нещата. Имам шанс да запиша името си в историята на голфа и това ме мобилизира", заяви Люк Доналд.
33-годишният голфър има 13 класирания в Топ 10 от общо 18 участия в надпревари от Американския тур през този сезон. Доналд не е играл в турнира Disney Classic от 2003 година, като тогава пропусна "кът"-а. И докато англичанинът има малка преднина пред втория Уеб Симсън в класацията по приходи от US PGA Tour, то в подреждането в Европейския тур ситуацията е доста по-различна. Люк Доналд има преднина от около 1.3 милиона евро пред Рори Макилрой. През тази година лидерът в световната ранглиста има победа от турнира от PGA Tour WGC-Accenture Match play Championship през февруари, както и от "европейските" BMW PGA Championship и Scottish Open.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване