10/17/11 10:24
(http://radiomilena.com/)

В Бургаската болница вече преглеждат с модерен 4D ехограф

Бургаската болница получи високотехнологичен 4D ехограф, закупен със средства на Община Бургас.
Апаратът е на стойност 60 000 лв. и дава възможност за ранно откриване на вродени аномалии и малформации при плода.
„Ехографът ще се използва при бременности, които протичат тежко. С него с точност ще можем да установим дали в конкретния случай става дума за извънматочна бременност, киста или нещо друго и така да поставим диагнозата, а въз основа на нея  да проведем най-правилното лечение”, каза д-р Златин Трепечов, началник на Гинекологичното отделение  към МБАЛ-Бургас.
4D ехографът e модел My Lab 50. Той е закупен с помощта на кмета Димитър Николов. По негово предложение в бюджета на общината за 2011г. бяха отделени 106 000 лв. за най-важните нужди на пациентите в областта, които бяха изложени на среща  между градоначалника и ръководството на болницата.
С останалата сума е закупен хистероскоп и хирургичен комплект за извършване на операции в областта на безплодието при жената. Уредът представлява оптична система за изследване на маточната кухина
Той и новият 4D ехограф допълват ин витро центъра, който заработи наскоро  в МБАЛ-Бургас, защото с тях ще се извършват прецизни изследвания установяващи причината за стерилитета.
Ехографът има доплерова приставка, която проследява кръвотока между майката и плода при нормална и при усложнена бременност.
Благодарение на него могат да се открият бъдещи болести при плода, които още не са дали симптоми.
Началниците на Гинекологично и Родилно отделение са изкарали обучение за работа с ехографа проведено от инженер, който работи с доставчика на апаратурата.
„Работим с ултразвукови апарати повече от 15 години, затова бързо усвоихме работата с новия апарат. Обучението ни позволи да използваме на 100% възможностите на ехографа в полза на нашите пациенти. Следващия етап е да обучим своите колеги за работа с него”, каза д-р Златин Трепечов.
Ехографът дава възможност за ранно откриване на вродени малформации при плода. Той разполага с цветен принтер на който се отпечатват ехографските снимки.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване