10/17/11 17:34
(http://www.klassa.bg/)

Индия разполага крилати ракети на границата с Китай

Индийското правителство одобри решението да бъдат разположени крилати ракети „БрахМос” в щата Аруначал Прадеш на границата с Китай, съобщи „Ню Йорк таймс“. Това е първото разполагане на индийски тактически ракети на позиции за неутрализиране на военна заплаха от Китай. От своя позиционен район „БрахМос” те ще могат да поразяват цели в Тибетския автономен район на Китай и да противодействат на китайските ракети, разположени по границата. Според изданието ракетите на стойност 13,2 млрд. долара са сред най-големите военни разходи на Индия.
Крилатите свръхзвукови ракети PJ-10 „БрахМос” са създадени съвместно с руското АД „НПО Машиностроене” и организацията за отбранителни изследвания и разработки на Министерството на отбраната на Индия, припомня „Гласът на Русия“. Те са разработени на базата на ракетите П-800 „Оникс”. „БрахМос” може да развива скорост, два пъти пъти по-висока от скоростта на звука, и може да бъде изстрелвана от подводници, бойни кораби и наземни пускови установки. Обсегът на действие на ракетата е 300 км.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване